Caja povela protiv Reala

ACB liga

Caja povela protiv Reala

U prvoj utakmici polufinala doigravanja ACB lige Caja Laboral je pred 9.200 gledatelja u Fernando Bruesa Areni u Victoriji  sa 62:60 bila bolja od Real Madrida i povela sa 1-0 u seriji koja se igra na tri pobjede.

Utakmica nije bila toliko kvalitetna, koliko dramatična i neizvjesna. Real je na poluvremenu imao osam poena prednosti (34:26), a Caja Laboral je u trećem periodu zaigrala mnogo bolje i preokrenula rezultat u svoju korist. U posljednjih deset minuta Caja ulazi sa prednošću od 49:47 i utakmica je bila neizvjesna do posljednje sekunde.

Caja je imala prednost 61:60 15 sekundi prije kraja, Real je imao napad za pobjedu, ali je Louis Bullock bio neprecizan za tri poena. Marcelo je na drugoj strani ubacio jedno od dva slobodna bacanja i potvrdio pobjedu baskijskog sastava.

U redovima Caje Mirza Teletović je odigrao 33 minute i upisao je 6 poena, 2 skoka i 1 asistenciju, a najbolji je bio Tiago Splitter sa 14 poena i 9 skokova. Marcelo Huertas je dodao 12 poena, a Brad Oleson 11 poena i 7 skokova. Kod Reala je najbolji bio Felipe Reyes sa 15 poena i 7 skokova, a Novica Veličković je dodao 14 poena i 5 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.