Caja razbijena u Moskvi, CSKA vodi sa 2:0 u seriji

CSKA ubjedljivo do pobjede

Caja razbijena u Moskvi, CSKA vodi sa 2:0 u seriji

Midhat Šljivak

Košarkaši moskovskog CSKA savladali su i u drugom susretu četvrtfinala na svom parketu ekipu Caje Laboral rezultatom 90:68.

Gosti iz Vitorije su veoma dobro ušli u ovo utakmicu. Dominirali su parketom tokom prve četvrtine, a Nocioni i Lampe su bili nezaustavljivi po ekipu CSKA. Imala je Caja u jednom trenutku i devet poena prednosti 21:12, ali je CSKA uspio samnjiti zaostatak na minus šest 26:20, nakon prvih 10 minuta igre.

CSKA se probudila u drugoj dionici. Serijom od 7:0 su došli do vodstva 27:26, da bi potom i u ostatku druge četvrtine u potpunosti dominirali. Na poluvrijeme se otišlo vodstvom domaćih košarkaša od sedam razlike 44:37.

Domaći košarkaši su sa dobrom igrom nastavili i u drugom poluvremenu. Povećavali su lagano svoju prednost, te su u nekoliko navrata imali i po 20 poena prednosti, a u posljednju četvrtinu se ušlo sa velikih 19 poena prednost za CSKA 69:50.

Tortura Caje se nastavila i u posljednjoj četvrtini. Prednost je rasla iz minute u minut, a na kraju su Armejci slavili pobjedu od 22 poena razlike.

Zoran Erceg, Saša Kaun i Nenad Krstić su ubacili po 16 poena za pobjednički tim, dok je za goste Maciej Lampe ubacio 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.