Caja u fantastičnoj utakmici savladala Real

Solidan nastup Teletovića

Caja u fantastičnoj utakmici savladala Real

Midhat Šljivak

Fantastičnu treću utakmicu polufinalne serije španske Endesa lige odigrali su večeras Caja Laboral i Real Madrid. Na kraju je pobjedu nakon produžetka slavila Caja rezultatom 82:79, te su poveli sa 2:1 u seriji.


Relativno mali broj poena obilježio je prvo poluvrijeme utakmice. Prvih deset minuta vodila se izjednačena borba sa jakim odbranama i veoma lošim šutem iz igre. Prvu četvrtinu je dobila Caja 15:13, a tih dva poena prednosti uspjeli su održati i na poluvremenu, na koje je Caja otišla vodstvom 32:30.

Nastavak susreta donio je također veoma kalitetnu odbranu, naročito Caje Laboral. Brad Oleson je uz Mirzu Teletovića vodio Caju do prve značajnije prednosti od sedam poena 52:45, da bi ista prednost ostala i nakon trideset minuta igre 54:47.

Serijom 12:0 Real preuzima vodstvo na početku zadnje četvrtine. Caja više od četiri minute nije uspjela postići poene, Teletović i ekipa su jednostavno stali što je Real koristio.

Na četiri minute do kraja utakmice pri šest poena prednosti za Real, isključen je  Mirza Begić zbog teškog faula nad Nemanjom Bjelicom, a Caja se trojkom San Emeteria uspjela vratiti "u život".

Na manje od sekundu do kraja Pablo Prigioni pogađa polaganje za izjednačenje rezultata na 69:69, što je uvelo utakmicu u dodatnih pet minuta. To je bio i prvi pogodak iz igre Argentinca u ovoj utakmici.

Fantastičnu košarku pružilo je i dodatnih pet minute. Nevjerovatna košarka se igrala u Vitoriji, a u susret je odlučen na petnaest sekundi do kraja. Teletović je ukrao loptu, Prigioni je asistirao do Olesona koji pogađa za 81:78.

Carroll je promašio tricu za izjednačenje, da bi Bjelica sa linije slobodnih bacanja pogodio jedno od dva slobodna za plus četiri na osam sekundi do kraja, no u preostalom vremenu Caja je u dva navrata izblokirala šut Reala za izjednačenje rezultata.

Brad Oleson je sa 17 poena predvodio Caju do pobjedu, Mirza Teletović je dodao 14, dok je kod Reala Sergio Rodriguez ubacio 19 poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.