Caja uvjerljiva, loš dan za Teletovića

ACB liga, 8. kolo

Caja uvjerljiva, loš dan za Teletovića

Edmir Škorić

U posljednjoj utakmici 8. kola španske ACB lige košarkaši Caje Laboral ubjedljivo su slavili pobjedu na gostovanju kod Estudiantesa.

Caja je poprilično lako upisala šestu prvenstvenu pobjedu kod 13-plasiranog Estudiantesa, slavivši rezultatom 74:54. Za izabranike Duška Ivanovića to je bila četvrta uzastopna pobjeda u domaćem šampionatu.

Već poslije deset minuta Baskijci su imali vodstvo 19:11, da bi se Estudiantes do poluvremena uspio malo i vratiti, pa se na odmor otišlo sa pet poena preednosti za Caju, koja je ipak u posljednje dvije četvrtine odigrala dobro i na kraju visoko porazila domaću ekipu.

San Emeterio je bio najraspucaniji kod gostiju sa 21 poenom, uglavnom pogađavši iz šuta za tri poena (5/7). Thomas Heurtel je ubacio 14 poena, a 16 Brad Oleson.

Svoj dan nije imao naš reprezentativac Mirza Teletović, koji je za 26 minuta i 28 sekundi ubacio tek pet poena (1/3 šut za dva i isti prosjek šuta za tri). Mirza je ukupno imao 8 skokova (svih osam u defanzivnom dijelu).

Dobru partiju u lošoj predstavi Estudiantesa pružio je German Gabriel (19 poena, 7 skokova i 2 asistencije). 

AC liga, 8. kolo:

Estudiantes - Caja Laboral 54:74

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.