Calathesovih 12 asistencija za slavlje Panate protiv Barce
Nick Calthes zabio je samo 2 poena, no podijelio je 12 asista i bio jedan od najzaslužnijih za pobjedu svog Panathinaikosa protiv Barce.

Sjajni Grk sjajno je organizirao napade svog tima

Calathesovih 12 asistencija za slavlje Panate protiv Barce

Košarkaši atenskog Panathinaikosa teško su ali zasluženo večeras u svojoj OAKA Areni slavili protiv Barcelona Lasse rezultatom 76:70.

Pomučili su se dobro Atenjani da večeras savladaju čvrstu Barcelonu koja je uz malo više koncentracije ovu utakmicu mogla okrenuti u potpuno drugom smjeru. U utakmici s čvrstim obranama bolje se snašao domaćin i sačuvao svoju dvoranu od prvog poraza u Euroligi ove sezone. 

Nick Calathes nije bio raspoložen za postizanje poena, no sa 12 asistencija i 9 skokova bio je jedan od najzaslužnijih za ovaj trijumf Panathinaikosa. Deshaun Thomas sa 14 i Lasme s 11 koševa bili su najefikasniji u grčkom timu dok su Kyle Kuric sa 17 i Kevin Seraphin s 15 predvodili Barcelonu u čijim redovima je podbacio prošlogodišnji košarkaš Panate Chris Singleton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi