Canaria ostavila Unicaju na 49 poena

loša partija na otvaranju 18. kola Endese

Canaria ostavila Unicaju na 49 poena

U prvoj utakmici 18. kola Endesa lige Unicaja je na gostovanju kod Gran Canarije pretrpjela poraz (60:49). Izuzetno loš napadački učinak olakšao je posao domaćinima, koji također nisu briljirali.

Unicaja je dobro počela i prvu četvrtinu završila u svoju korist (10:20). Nakon toga najgore izdanje Freelanda, Garbajose i ostalih ove sezone. U drugoj četvrtini samo pet poena (15:5). U trećoj samo 10 (18:10). Izgubili su i zadnju (17:14).

Nedžad Sinanović nije se upisao u listu strijelaca, ostao je bez učinka. U sastavu Unicaje vrijedi istaknuti tek Rowlanda sa 14 poena. Freeland je imao 10 poena i 12 skokova. Po 13 poena u pobjedničkom sastavu imali Bramos i Haynes.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.