Cantu ostvario plasman u Euroligu

Italijani idu u grupu A

Cantu ostvario plasman u Euroligu

M. Šljivak
Teme:

Košarkaši italijanskog Cantua igraće u grupnoj fazi Eurolige jer su večeras u finalnom susretu kvalifikacija savladali francuski Le Mans rezultatom 80:66.

Cantu je sjajno otvorio susret. Nakon prvih deset minuta stekli su 11 poena razlike 23:12, te su odličnom igrom i u drugom periodu tu prednost dodatno povećali na 16 razlike koliko su imali na poluvremenu 44:28.

Pokušao je Le Mans da se vrati u trećem periodu, no to im nije pošlo za rukom. Cantu je i ovaj period riješio u svoju korist, te su mirno ušli u zadnji period sa prednošću od 21-og poena, 65:44.

Posljednju dionicu Le Mans je lagano riješio u svoju korist, no pobjednik je već bio poznat, te će  Cantu nastupiti u grupi A ovosezonskog izdanja Eurolige sa ekipama Panathinaikosa, Reala, Khimkija, Fenerbahčea i Union Olimpije.

Leunen je sa 15 poena predvodio Cantu, dok je isti broj poena kod Le Mansa upisao JP Batista.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.