Čapljina bolja od Bosne

Liga 6

Čapljina bolja od Bosne

Adnan Beganović

U posljednjoj utakmici šestog kola muške košarkaške Lige 6 za prvaka BiH Čapljina Lasta je večeras kao domaćin pobijedila Bosnu ASA BH Telecom sa 76:67 (20:14, 22:7, 22:25, 12:21).

Ovo je bila prva pobjeda košarkaša Čapljine, koji su se tako uključili u borbu za četvrtu poziciju i plasman u play-off.

S druge strane, Bosna je pretrpjela četvrti poraz.

Čapljinu je predvodio Novak Popović s "double-double" učinkom od 26 poena i 13 skokova. Nemanja Kovačević postigao je 14, a Krsto Bjelica 12 poena. Najefikasniji kod Bosne bili su Ramo Rizvić s 19, Nermin Buza sa 14 i Sindis Demić s 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.