Čapljina iznenadila Studente

Liga 6, 4. kolo

Čapljina iznenadila Studente

Košarkaši Bosne ASA neočekivano su večeras poraženi u dvorani 1 KSC Skenderija. Čapljina je bila bolja rezultatom 79:69.

Prva dionica pripala je Bosni, koja je u prvih deset minuta imala prednost 25:17. Neizvjesnost je trajala u prvih pet minuta, kada je bilo 9:9, ali su onda Pašalić i Šehović napravili seriju Studenata 8:0.

Drugih deset minuta pripada gostima, koje je u igur vratio ulazak Feketea i Lerića. Na odmor se otišlo s jednim poenom prednosti Bosne (43:42).

U nastavku Čapljina igra nešto bolje, pa u zadnjih deset minuta igre ulazi sa prednošću od devet poena (51:60). Na kraju se ta prednost povećala i iznosila je deset razlike u korist gostiju (69:79).

Kod Bosne su najbolji bili Pašalić i Rahimić sa 16 ubačenih koševa, te Damjanović sa 14. Čapljinu je predvodio Fekete sa 19 poena, a dvoznamenkasti su bili još Rimac (13), Lerić (10) i Matić (11).

Podsjetimo da je Čapljina u prva tri kola doživjela poraz, pa je ova pobjeda u Skenderiji još neočekivanija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti