Čapljina poražena od bivšeg prvaka Evrope
Nikola Vujčić je bio prvo ime Splita

Split jači za Vujčića i Subotića

Čapljina poražena od bivšeg prvaka Evrope

Košarkaši Čapljine ulaze u završnu fazu priprema za narednu sezonu domaćeg prvenstva. U jednoj od posljednjih provjera pred start Lige 14 Čapljinci su poraženi od Splita rezultatom 72:62.

Trener Čapljine Hrvoje Vlašić u utakmici protiv nekadašnjeg diva sa Gripa nije mogao računati na usluge Samira Lerića, dok je Split bio jači za dva velika igrača Nikolu Vujčića i Srđana Subotića.

U redovima našeg kluba najbolju partiju je prikazao Jozo Brkić, koji je ubacio 18 poena, a vrlo dobri su bili Jovan Zdravković sa 16 i Krsto Bjelica sa 15 poena. Kod Splita su bolji od ostalih bili Nikola Vujčić sa 16 i Srđan Subotić sa 12 poena.

Split je dogovorio povratak Srđana Subotića, koji će narednih pola godine, a možda i duže, igrati na Gripama, dok je Nikola Vujčić na pragu povratka u matični klub. Jedan od najboljih hrvatskih igrača zadnjih dvadeset godina bi naredne sedmice trebao potpisati ugovor s klubom.

"Još uvijek stoji ona njegova konstatacija da neće sjediti u publici dok mi igramo, a vjerujem da ćemo početkom sljedećeg tjedna znati puno više. Želim reći i to da nam je iznimno drago što smo s Vujom ostvarili sjajnu suradnju, kako na parketu tako i izvan njega i nadamo se da će se ona nastaviti. Bez obzira na njegov igrački status u Splitu", rekao je hrvatskim medijima direktor Splita Petar Škovrlj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti