Čapljina u playoffu

Poraz Slobode u odlučujućoj utakmici

Čapljina u playoffu

M. Skaka

Čapljina je u posljednjem kolu slavila nad Slobodom i kao četvrtoplasirana izborila nastup u playoffu košarkaškog prvenstva BiH. Domaći su slavili rezultatom 97:88.

Za ekipu Slobode činjenica da po prvi put nakon dužeg perioda propuštaju završnicu košarkaškog prvenstva sasvim sigurno dolazi kao veliko razočarenje, ali Čapljincima ovaj rezultat nije došao slučajno. Rezultat je to odličnog rada u ovoj sezoni u kojoj se hercegovački klub vratio u elitni razred bh. košarke, odmah plasirao u završnicu kupa koja je u ovom gradu i organizovana na zavidnom nivou, a sada i plasirao među četiri najbolje ekipe naše zemlje.

U utakmicu su obje ekipe ušle agresivno, a domaći su nošeni svojim navijačima prvu červtinu dobili rezultatom 22:21. Nastavak susreta je pripao domaćinima koji do poluvremena povečavaju prednost na 47:36, a ni poslije pauze za izabranike Senada Muminovića situacija se nije popravila. Treći period Čapljinci su dobili sa visokih 32:20, što je bio znak treneru Nazoru da u igru uvede i igrače koji inače imaju manju minutažu, pa je poraz Slobode nešto ublažen, sa konačnih 97:88.

Domaće je predvodio večeras sjajni Jagodić sa 30 poena, Baković je bio na nivou sa 25, a Jozo Brkić je
dodao 11. Kod gostiju bolji od ostalih bio je Jeftić sa 22, Halilbegović je ubacio 17, a Hrnčić 13 poena.
Za nastup u finalu ekipa Čapljine će se boriti protiv prvoplasiranog Širokog koji će imati prednost domaćeg terena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti