Čapljini vrijedno pojačanje

Mladima (U-21), od sada više minuta

Čapljini vrijedno pojačanje

Prava je potraga u svim košarkaškim klubovima u našoj zemlji kada su u pitanju pojačanja (do 1990. godišta), a jedan od jačih "pickova" pripao je KK Čapljina, koji je potpisao Dinu Repešu.

Ovaj mladi igrač je prošlosezonski junior Benettona, MVP finala juniorskog prvenstva Italije i hrvatski je mladi reprezentativac. Ovo je evidentno dobar posao Čapljine, pogotovo ako uzmemo u obzir činjenicu da će sve ekipe u narednom prvenstvu čitavo vrijeme u igri morati imati igrača do 21. godine. Interesantno je to da se ova priča zakotrljala već prije par mjeseci, ali i to da je ovaj mladi igrač bio u Dubrovniku za kojeg je nedavno i igrao upravo protiv Čapljine u porazu (79:58).

Čapljini je prošle sezone za samo jedno mjesto izmakao play-off. Očita je namjera da svoj plasman u ovoj godini poprave. Dino Repeša je samo jedna stepenica prema ovome cilju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.