Carl English potpisao za Tau Ceramicu
English Canariu mijenja Baskijom

Tau našla zamjenu za Rakočevića

Carl English potpisao za Tau Ceramicu

Nekadašnji igrač Zadra Carl English potpisao je jednogodišnji ugovor sa Tau Ceramicom i tako postao suigrač našeg Mirze Teletovića. Ovo je dosad najzvučnije pojačanje baskijskog sastava koji je prije pet dana ostao bez prvog strijelca Igora Rakočevića.

English bi u timu Duška Ivanovića trebao zamijeniti Rakočevića koji je otišao u Efes Pilsen. Kanađanin će u Victoriji ostati jednu sezonu, a ukoliko obe strane budu zadovoljne postoji mogućnost da se suradnja nastavi. 

Carl English je prošle sezone imao prosjek od 16 poena po utakmici i zauzeo je osmo mjesto na listi strijelaca ACB lige nakon regularnog dijela prvenstva, dok je u sezoni 2006/2007 u dresu Zadra bio ponajbolji igrač NLB lige. 

Nakon dovođenja Englisha u upravi Tau Ceramice sad se okreću dovođenju mladog Pau Ribasa iz Joventuta koji bi pojačao konkurenciju na bekovskim pozicijama, ali prije svega da se obezbijede u slučaju odlaska Pabla Prigionia koji se sve češće povezuje s Realom iz Madrida.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.