Carlisle: Popovich treba dobiti nagradu za trenera stoljeća

Carlisle: Popovich treba dobiti nagradu za trenera stoljeća

Trener Dallas Mavericksa Rick Carlisle rekao je da priznanje "Trener godine u NBA" koje je dobio Gregg Popovich nije dovoljno veliko da se oda počast treneru San Antonio Spursa.

"Zašto mu ne bi dali priznanje "Trener stoljeća". Zaista mislim da je on najveći. Trener godine je veoma dobro priznanje, ali on je najbolji trener stoljeća", rekao je trener Dallasa o svom kolegi na klupi Spursa.

San Antonio je uprkos povredama najboljih igrača tokom cijele sezone na kraju regularni dio sezone pod vodstvom Gregga Popovicha završio kao najbolji tim lige s omjerom 62-20.

Gregg Popovich je sa Spursima osvojio četiri naslova prvaka, a ovo mu je 15. uzastopna sezona u kojoj je ostvario najmanje 50 pobjeda. Dva puta u posljednje tri sezone izabran je za trenera godine u NBA što je prije njega pošlo za rukom samo Donu Nelsonu i Patu Rileyu.

Rick Carlisle, koji je za trenera godine u NBA biran 2002. kada je trenirao Detroit Pistonse, prošle godine je za Popovicha rekao da je najbolji trener ako računamo sve sportove, a kasnije je čak rekao da je Popovich najpametniji čovjek na svijetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.