Cassell opet promijenio klub
Veteran krenuo put Sacramenta

NBA transferi

Cassell opet promijenio klub

Iako u poznim igračkim godinama Sam Cassell pronašao je novi klub u NBA ligi. Riječ je o Sacramento Kingsima za koje će nastupati do kraja sezone. U stvari, riječ je o tradeu koji su obavili “kraljevi” i Boston Celticsi.

Aktuelni prvaci za Cassella su dobili pick druge runde drafta 2015. godine.

Dobar posao napravila je Oklahoma Thunder koja je dovela Tysona Chandlera. Ovaj izuzetno fizički pripremljeni centar bio je ono što je Thunder tražio, a klub ga je dobio tradeom s New Orleans Hornetsima.
U zamjenu za Chandlera u New Orleans su otišli veterani s ugovorima zadnje godine Joe Smith i Chris Wilcox koji će istekom ugovora otvoriti Hornetsima nešto prostora pod salary capom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.