Cavsi znaju šta žele od Minnesote u zamjenu za Irvinga
Foto: EPA

Andrew Wiggins bi mogao obući dres Clevelanda

Cavsi znaju šta žele od Minnesote u zamjenu za Irvinga

Već neko vrijeme je poznato da Kyrie Irving želi biti trejdovan iz Cleveland Cavaliersa, a sasvim je logično da Cavsi u zamjenu za svog playmakera žele "izvući" maksimum.

Minnesota Timberwolvesi su, navodno, jedna od željenih destinacija Kyriea Irvinga, a sada su se pojavile informacije da su Cavsi spremni dogovoriti trejd sa ovom ekipom ukoliko u zamjenu za Irvinga dobiju jednog od najboljih igrača Minnesote, Andrewa Wigginsa.

Prema američkom ESPN-u, Cavaliersi od Timberwolvesa traže Andrewa Wigginsa i još nekoliko igrača u zamjenu za svog playmakera.

Ovo bi bio dobar potez za Cavse s obzirom da bi dobili mladog talentovanog košarkaša koji bi u budućnosti mogao izrasti u novu superzvijezdu NBA lige, te još nekoliko igrača koji bi doprinijeli dubini njihove klupe.

Ipak, kada je Minnesota u pitanju bio bi to čudan potez jer su tek potpisali trogodišnji ugovor s playmakerom Jeffom Teagueom vrijedan 57 miliona dolara, a iako bi Irving bio veliko pojačanje, Timberwolvesi bi u mogućem trejdu vjerovatno izgubili nekoliko važnih igrača s klupe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi