Cedevita kup ponovo Hemofarmu
Odlična partija Ivana Opačka

Zagreb

Cedevita kup ponovo Hemofarmu

KK Hemofarm je odbranio titulu prošlogodišnjeg osvajača Cedevita kupa koji je jučer završen u Zagrebu. Vrščani su u finalu, u infarkt završnici bili bolji od domaćina, Cedevita rezultatom 75:73.

Cedevita je u finalu imala prednot na kraju poluvremena (39:36), a serijom na početku drugog dijela i solidnih +8 (46:38), ali nisu imali snage i koncentracije da susret okončaju u svoju korist. Dvije minute prije kraja gosti su preokrenuli rezultat i stigli na 66:72. Cedevita je uspjela smanjiti razliju, doći na samo poena zaostatka (71:72), ali Rudež je promašio trojku koja je domaćima mogla donijeti pobjedu.

Međutim, nije to bio kraj uzbuđenjma. Slijedeća prilika za Cedevitu otvorila se u posljednjim sekundama, ali ni nju Zagrebčani nisu iskoristili. Pavković je promašio 7 sekundi prije kraja susreta, ali skok u odbrani je izostao. Loptu je uhvatio Božović i Hemofarm odveo na 71:74. Na drugoj strani, Anderson je brzo odgovorio i ostavio tračak nade za domaće. Na Semaforu je stajalo 73:74 uz samo pet sekundi vremena, a Pavković je sa linije slobodnih bacanja pogodio samo jednom. Anderson kreže u brzu kontru za produžetak, međutim bez uspjeha, pa su Vršćani mogli početi slaviti odbranjenu titulu.

Naš reprezentativac Ivan Opačak odigrao je odličnu partiju u dresu Cedevite, ubacio 15 poena i pokazao da će u sezoni koja dolazi biti jedna od udarnih igala mladog NLB ligaša. Bivši reprezentativac BiH, Bariša Krasić na terenu je proveo 20 minuta, ali prema košu upotio samo jedan šut i to trojku koju je i pogodio.

U Susretu za treće mjesto koji je predhodio finalu, HKK Široki Eronet savladao je ruski Krasnojarsk sa 91:79.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.