Cedevita Olimpija nakon produžetka savladala Gaziantep

Trijumf slovenačkog tima

Cedevita Olimpija nakon produžetka savladala Gaziantep

M. Šljivak

Košarkaši Cedevita Olimpije plasirali su se u finale turnira Mirza Delibašić nakon što su danas u Skenderiji savladali turski Gaziantep nakon produžetka rezultatom 92:88.

Turska ekipa koju sa klupe predvodi legenda bh. košarke Nenad Marković imala je prednost većim dijelom utakmice.

Nakon prve dionice bilo je plus jedan u njihovu korist (17:18), da bi se prednost do poluvremena povećala na devet razlike (36:45).

Ipak u nastavku je Cedevita Olimpija ipak uspjela da nadigra Gaziantep. Pružili su za nijansu bolju igru, ali nakon 40 minuta igre pobjednika nije bilo, 85:85.

U dodatnih pet minuta nije viđena lijepa košarka. Viđen je mali broj poena, a na kraju je pobjedu ostvarila Cedevita Olimpija rezultatom 92:88.

Ryan Boatright je predvodio pobjednički tim sa 26 poena u ovom meču, a dobru partiju je pružio i bh. košarkaš Andrija Stipanović sa 12 koševa. Sa druge strane Stefan Jelovac je ubacio 23 koša.

U drugom meču večeras igraju rumunski Cluj i podgorička Budućnost

Turnir Mirza Delibašić, polufinale:

Cedevita Olimpija - Gaziantep 92:88 (17:18, 19:27, 23:17, 26:23, 7:3)

Cedevita: Krušlin 5, Boatright 26, Krampey, Hopkins 7, Vujačić, Murić 13, Mulalić, Miller-Mcintyre 11, Blažić 18, Stipanović 12, Zagorac, Rikić.

Gaziantep: Ulusoy 7, Hagins 11, Dikmen, Goktas 12, Crawford 18, Vasiliauskas 5, Jelovac 23, Can 3, Sanders 8, Akyel 1, Yilmaz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi