Cedevita poražena u Mađarskoj

ABA liga

Cedevita poražena u Mađarskoj

Midhat Šljivak

Košarkaši Cedevite poraženi su večeras kao gosti od ekipe Szolnokija rezultatom 64:59 u susretu 22. kola Regionalne košarkaške ABA lige.

Veoma loša napadačka igra je viđena u ovom susretu. Prva dionica je pripala Cedeviti 17:13, da bi nešto boljom igrom u drugoj četvrtini Cedevita  u jednom trenutku otišla na osam razlike 29:21. Ipak, u završnici drugog perioda Szolnoki igra jako dobro, pa se na odmor odlazi sa samo jednim poenom porednosti za Cedevitu 30:29.

Gosti iz Zagreba su vodili i tokom cijele treće četvrtine. Prednost je u nekoliko navrata iznosila osam poena, a nakon 30 minuta igre bilo je 44:36.

Završnih deset minuta bolje je otvorio Szolnok. Uspjeli su istopiti prednost izabranika ACe Petrovića, a na nešto više od četiri minuta prije kraja su došli do vodstva 52:50. Mađari su bolj eodigrali samu završnicu susreta, te su došli do pobjede u ovom susretu.

Do pobjede je Szolnok odveo Marton Bader sa 15 poena, a kod Cedevite Bracey Wright je ubacio 13 peona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti