Cedevita se oprostila od Eurocupa, Zvezda prošla

Završeno takmičenje po grupama u Eurocupu

Cedevita se oprostila od Eurocupa, Zvezda prošla

Večeras su igrane utakmice posljednjeg šestog kola takmičenja po grupama u košarkaškom Eurocupu. 

Zagrebačka Cedevita je doživjela poraz na gostovanju kod Lietuvos Rytasa sa 75:74, te se tako oprostila od daljeg takmičenja. U porazu Cedevite naš reprezentativac Jusuf Nurkić upisao je 6 poena i 4 skoka. 

Crvena zvezda je na domaćem parketu poražena od Nizhnyja sa 74:78, ali je i uprkos porazu prošla dalje. Zvezdu poraza nije mogao spasiti ni Charles Jenkins sa 25 poena, a odličan je bio je DeMarcus Nelson sa 19 poena. 

Za razliku od Zvezde drugi predstavnik Srbije Radnički ispao je iz Eurocupa. Kragujevčani su na gostovanju u Berlinu poraženi od Albe sa 92:83, te se oprostili od daljeg takmičenja. Najzaslužniji za pobjedu Albe bio je David Logan sa 23 poena, dok je kod Radničkog Marko Marinović postigao 19. 

Zack Wright je u porazu Bamberga od Sassarija 102:84 upisao 7 poena, 4 skoka i 2 asistencije. Njegov tim je također završio takmičenje.

Od ekipa iz Jadranske lige plasman dalje ostvarila je jedino Crvena zvezda. Pored Cedevite i Radničkog od takmičenja se oprostila i ljubljanska Olimpija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.