Cedevita sigurna protiv Limogesa
Sigurnom igrom hrvatski prvak je nadigrao Limoges u svim elementima košarkaške igre.

U utakmici 6.kola Eurocupa

Cedevita sigurna protiv Limogesa

Košarkaši Cedevite došli su do nove pobjede u ovosezonskom izdanju Eurocupa u kojem im očigledno ide dosta bolje nego u ABA ligi. Na svom parketu Zagrepčani su večeras sigurnom igrom razbili Limoges rezultatom 91:71.

Krenula je ova utakmica od samog početka u jednom smjeru. Domaći su već u prvoj četvrtini ubacili Francuzima 29 poena što je značilo da Limoges nema što tražiti u Zagrebu. Dodatno pokrenuti dolaskom Jacoba Pullena košarkaši Cedevite odigrali su najbolju partiju u ovoj sezoni i potpuno razbili čuveni francuski tim čiji su najbolji rezultati ostali još tamo na početku devedesetih godina.

Cook s 19, te Pullen i Cobbs sa 17 poena odigrali su odlične partije a Ivan Ramljak dodao je 11 dok je naš donedavni reprezentativac Andrija Stipanović zabio 10 koševa. Kod Limogesa nešto bolju partiju od svojih suigrača pružili su Bouteille sa 13 i Howard s 11 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije