Cedevita u derbiju ABA lige savladala Zvezdu

Treći poraz Zvezde

Cedevita u derbiju ABA lige savladala Zvezdu

Midhat Šljivak

Derbi susret 4. kola ABA lige odigrali su u Domu sportova u Zagrebu Cedevita i Crvena zvezda, a na kraju je domaći tim slavio pobjedu rezultatom 68:66.

Iako se od susreta dvije možda i najkvalitetnije ekipe ABA lige očekivalo mnogo, susret nam nije donio naročito lijepu košarku. Odbrane su doduše bile odlične, pa je stoga bio i nešto slabiji napadački učinak oba tima.

Nakon prve četvrtine Cedevota je imala dva poena prednosti 15:13,  da bi Cedevita zaigrala nešto bolje u drugom periodu, te su na polovini igre u drugoj četvrtini po prvi put otišli na osam razlike 25:17. Ipak, Zvezda se uspjela vratiti u susret, te su na odmor otišli vodstvom od dva razlike 32:30.

Treći period Cedevita je otvorila serijom 9:0, a prednost su konstantno povećavali za rezultat nakon 30 minuta igre od 12 razlike 53:41. Zadnja četvrtine donijela jebolju igru Zvezde. Uspjeli su stići na samo dva poena zaostatka, ali je Almond promašio dva bacanja za poravnanje.

Ušlo se u penal završnicu u kojoj su se bolje snašli domaći košarkaši, te iako je Rakočević imao šut za poravnanje rezultata, došli su uz dosta sreće do pobjede.

Predrag Šuput je bio najefikasniji u pobjedničkom sastavu sa 18 poena. Mladi bh. centar Jusuf Nurkić je po prvi put bio u rosteru Cedeviteu ovoj sezoni, no nažalost nije ulazio u igru. Kod Zvezde Igor Rakočević je također ubacio 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti