Cedevita ubjedljiva protiv Radničkog

Cedevita ubjedljiva protiv Radničkog

Midhat Šljivak

U odgođenoj utakmici 20. kola regionalne košarkaške ABA lige Cedevita je u Sutinskim Vrelima ubjedljivo savladala Radnički iz Kragujevca rezultatom 86:68.

Utakmica je bila neizvjesna samo u prvih deset minuta utakmice koje je Cedevita dobila rezultatom 21:20, da bi u ostatku susrea domaći tim u potpunosti dominirao.

Na poluvremenu je hrvatski viceprvak imao devet poena prednosti 48:39, da bi se do kraja susreta ta prednost povećala na konačnih plus 18.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Chris Owens sa 16 poena, dok je kod tima iz Kragujevca Michael Scott ubacio 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.