Čelik bolji od Brotnja

Prvenstvo BiH za košarkašice

Čelik bolji od Brotnja

U okviru 20. kola košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine košarkašice Čelika pobijedile su Brotnjo rezultatom 72:76.

Košarkašice Čelika svoje večerašnje gošće u prvom dijelu prvenstva pobijedile su sa 35 poena razlike (101:66), no večeras je bila sasvim drugačija situacije.

Zeničke košarkašice otvorile su utakmicu veoma dobro i prvu četvrtinu riješile su u svoju korist 24 : 13, a na odmor se otišlo pri rezultatu 40:28 za Čelik.

U trećem i četvrtom periodu trener Čelika dao je priliku mlađim košarkašicama što su gošće iskoristile i dobro smanjile prednost, no za nešto viče od časnog poraza nisu imale kvalitete.

Kod Čelika najefikasnije su bile  Mehmedić Amra sa 21 i Imamović Nura sa 15 poena, dok je kod Brotnja daleko najbolja bila Stojanovska koja je postigla 32 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.