Čelik ubjedljiv protiv Brotnja

Liga 13, 10. kolo

Čelik ubjedljiv protiv Brotnja

M. Šljivak, foto: Elmedin Mehić

U prvom susretu 10. kola Lige 13 košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine Čelik je u Zenici ubjedljivo savladao ekipu Brotnja rezultatom 78:55.

Od samog početka utakmice Čelik je bio bolja ekipa na parketu. Već nakon prvih deset minuta igre imali su osam poena prednosti 22:14, da bi se ta prednost do kraja prvog poluvremena povećala na 19 poena razlike 44:25.

Treća četvrtina donijela je nešto bolju igru Brotnja, no gosti nisu uspjeli značajnije smanjiti prednost pa se u završnih deset minuta ušlo vodstvom Čelika 55:39.

Ipak, u posljednjoj četvrtini ponovo mnogo bolja igra Čelika koji ovaj period dobijaju rezultatom 23:16, za konačnih + 23.

Mirza Hrnčić je predvodio Zeničane sa 22 poena, a istakao se i Almin Hodžić sa 16 poena i 7 skokova Kod gostiju Mario Planinić je ubacio 18, a Milan Brečić 12 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.