Čeliku poraz u Areni, Slobodi trijumf

Liga 12

Čeliku poraz u Areni, Slobodi trijumf

Jučerašnjom pobjedom Čapljine u Mrkonjić gradu počelo je 18. kolo Lige 12 u okviru kojeg su danas odigrane četiri utakmice, dok će se derbi susret između banjalučkog Borca i Igokee igrati sutra od 20 sati.

Zrinjskom je trebala pobjeda u Foči nad Sutjeskom da bi se učvrstili u vrhu tabele ali do nje nisu došli. Fočaci su slavili sa 83:76. Za mjesto u vrhu tabele večeras su se u tuzli borili Sloboda i Hercegovac da bi domaćini teren napustili zadovoljni sa novim bodovima, nakon rezultata 84:74.

U okršaju dvije posljednjeplasirane ekipe, u Grudama domaćini su teškom mukom savladali Slaviju sa 52:49, ali nijedna od ekipa ne nalazi se u zavidnoj poziciji.


Čelik i dalje u krizi

U zeničkoj Areni Leotar je sa 6 poena razlike slavio nad Čelikom. Prva četvrtina protekla je u izjednačenoj igri, a okončana je u korist domaćina rezultatom 21:20. Bolja igra u drugoj četvrtini donijela je veliku prednost gostima, te i konačnu pobjedu na kraju. Kisić Radomir je pomno pratio igru Čelika pa je u drugoj četvrtini napravio veliki pomak i time svoje dečke doveo u vodstvo sa +10 i na pauzu su otišli sa rezultatom 41:31 .

Nakon što su domaćini ohladili glave u pauzi vraćaju se u akciju, te ponovo postižu isti broj koševa kao i u prvoj četvrtini (21) i smanjuju prednost Leotara na 4 poena. Napeta završnica obilježila je kraj utakmice, a bolje su se snašli gostujući igrači koji su slavili sa 76:70.

Najefikasniji kod domaćih su bili Avdibegović sa 22 i Prašović sa 12 koševa, dok su kod gostiju bolji od ostalih bili Marković Duško sa 24 i Jovanović Petar sa 16 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti