Celticsi danas u Milanu

NBA Live Europe turneja

Celticsi danas u Milanu

Nakon Istanbula i Berlina, NBA Live Europe turneja nastavlja se u gradu mode, Milanu. Domaća Olimpia dočekat će velike Boston Celticse.

Za razliku od prethodne dvije utakmice koje su počele u 20 sati, ova će početi dva sata ranije, a razlog je naravno veliki milanski nogometni derbi.

Olimpia Milano, ili poznatija pod sponzorskim imenom Emporio Armani Milano, ove sezone ima velike ambicije. Montepaschi više nije jak kao nekada, tim se pojačao veteranom Basileom, stigli su i Keith Langford i Richard Hendrix iz Maccabija, ali navijače Milana najviše raduje ostanak Malika Hairstona. Olimpia će ove sezone jurišati na naslov prvaka Italije, potvrdio je to i Sergio Scariolo trener momčadi. Bolju provjeru pred početak Eurolige od meča sa Celticsima teško da mogu imati.

Olimpia je najtrofejniji klub u Italiji, šampioni države bili su velikih 25 puta, dok su se na krov Evrope penjali tri puta. Dino Meneghin, Aleksandar Saša Đorđević, Dejan Bodiroga, Gregor Fučka, Žan Tabak, Hugo Sconochini, samo su neka od imena koja su nosila dres tima iz Milana.

Celticsi sa druge strane u meč ulaze nakon poraza od Fenera u Istanbulu. Iako je riječ o revijalnim utakmicama Celticsi će htjeti da se iskupe za poraz, pa i od tima Doca Riversa možemo očekivati odličnu utakmicu. U sastavu Celticsa neće biti povrijeđenog Avery Bradleya, a Chris Wilcox i Micah Downs su upitni, odluku o njihovom nastupu donijet će Rivers pred početak utakmice.

Celticsi su jučer imali slobodan dan, ali su nastavili akciju „NBA Cares“, koja ima za cilj da približi zajednicu i obične navijače velikim NBA zvijezdama. Ovaj vid druženja košarkaša sa navijačima jučer je održan u Milanu. Nadamo se da će Celticsi svoju mini turneju po Evropi okončati dobrim nastupom na večerašnjoj utakmici, ipak su nam ostali dužni u meču protiv Fenerbahcea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.