Celticsi pomeli 76erse

NBA doigravanje

Celticsi pomeli 76erse

M. Šljivak

Boston Celticsi plasirali su se u polufinale Istočne konferencije.

Celticsi su večeras u četvrtom meču seriju pobijedili Philadelphia 76erse rezultatom 110:106 i sa ukupnih 4-0 ostvarili su plasman u polufinale.

Prvo poluvrijeme donijelo je rezultatsku klackalicu sa dosta promjena vodstva, a na odmor je Phila otišla vodstvom 58:57.

U nastavku meča Celticsi potpuno kontrolišu rezultat. Samo jedno vodstvo imali su 76ersi, a prelomni trenutak se desio krajem treće dionice kada je Boston napravio seriju od 12:0 za 77:89 nakon 36 minuta igre.

Nije Phila mogla do velikog preokreta u posljednjoj dionici. Samo su se uspjeli približiti, ali to je bilo to i Boston ide u polufinale.

Kemba Walker je sa 32 poena predvodio pobjednički tim, sjajan je bio Jayson Tatum sa 28 poena i 15 skokova, dok je kod Phile Joel Embiid ubacio 27 poena i 10 skokova.

Boston će u polufinalu igrati vjerovatno protiv Toronto Raptorsa koji imaju 3-0 protiv Brooklyn Netsa.

Top Komentari

Quartararo20
LUKA DONCIC BOG KOSARKE
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi