Celticsi posramili Knickse

NBA liga

Celticsi posramili Knickse

Edmir Škorić

Košarkaši New York Knicksa doživjeli su težak poraz od Boston Celticsa na svom parketu.

Knicksi su poraženi sa 114:73 i to im je treći najteži poraz u povijesti kluba. Činilo se da su Carmelo Anthony i društvo izašli iz krize nakon dvije uvezane pobjede, no Boston ih je prizemljio.

Celticsi su već na poluvremenu imali 27 poena prednosti (58:31). Čak i u nastavku Celticsi nisu popustili, te su igrali sa stoposto svojih mogućnosti, a Njujorčani nisu znali da odgovore na njihovu igru.

Čak šest igrača je u sastavu Bostona ubacilo dvocifren broj poena, a u sastavu Knicska tek trojica. Jordan Craword je ubacio 23 poena kod Bostona, Jared Sullinger 21, a po 16 Jeff Green i Brandon Bass.

U sastavu Knicska Melo e ubacio 19 poena, Amar'e Stoudemire 17, a Metta World Peace 12. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.