Celticsi prave još jedan fantastičan posao
Foto: EPA

Okafor uskoro u Bostonu?

Celticsi prave još jedan fantastičan posao

M. Šljivak

Boston Celticsi u novu NBA sezonu ulaze sa velikim ambicijama.

Generalni menadžer tima Danny Ainge je tokom ljeta odradio odličan posao, pa je uspio u tim dovesti dvije velike zvijezde, Kyrieja Irvinga iz Clevelanda i Gordona Haywarda iz Utah Jazza.

Uz odlične mlade igrače i dobar dio rostera iz prošle sezone, Celticsi ciljaju visoko, a Ainge pokušava završiti još jedan odličan posao pred start nove sezone.

Novi član tima iz Bostona mogao bi postati 21-godišnji centar Jahlil Okafor. Ovaj sjajni košarkaš trenutno je član Philadelphia 76ersa, ali je već dugo želja Bostona.

Ainge smatra da bi Okafor znatno pomogao Alu Horfordu pod košem. Radi se o zaista odličnom mladom košarkašu, koji je postao centar broj dva u Phili nakon dolaska Joela Embiida.

Očekuje se da će u narednim danima Boston poslati zvaničnu ponudu trejda za Okafora, pa bi Celticsi u narednoj sezoni mogli imati još jedno sjajno ime u timu.

Okafor je u NBA ligu stigao kao treći pik drafta 2015. godine. Stigao je sa univerziteta Duke, a u dosadašnjoj karijeri je na prosjeku od gotovo 15 poena uz šest skokova po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi