Celticsi produžili sa Davisom

Celticsi produžili sa Davisom

Glen Davis produžio je ugovor sa najtrofejnijom NBA ekipom svih vremena Boston Celticsima na dvije godine.

Bivši NBA prvaci su 23-godišnjem Davisu ponudili trogodišnji ugovor, ali ga je on odbio i izabrao opciju da na ljeto 2011. postane slobodan igrač.

Celticsi su u ponedjeljak potpisali ugovor i sa Sheldenom Williamsom, koji ce pojačati centarsku liniju.

"Imamo mnogo veterana, a sada i dosta mlađih igrača. Mislim da nam ne trebaju ponovo iskusni igrači", izjavio je generalni menadžer Celticsa Danny Ainge.

Davis je dobio šansu u startnoj petorci u finišu prošle sezone nakon povrede Kevina Garnetta. U prosjeku je provodio 36 minuta na parketu i bilježio 15,8 poena po meču, dok je na početku njegov prosjek iznosio 21 minutu i sedam poena.

"Glen je u drugom dijelu sezone, kada je dobijao šansu, igrao fantastično. On želi da igra i da ima značajnu ulogu u timu", rekao je Ainge.

Najzvučnije pojacanje Celticsa ovog ljeta svakako je Rasheed Wallace, veteran koji je došao iz Detroit Pistonsa i potpisao trogodišnji ugovor. On će uz Garneta i Perkinsa vjerovatno biti starter, dok će Davis i Williams šansu tražiti s klupe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.