Celticsi u finalu Istoka, Nuggetsi se spašavali protiv Clippersa

NBA Play-off

Celticsi u finalu Istoka, Nuggetsi se spašavali protiv Clippersa

Denver Nuggetsi su uspjeli slaviti pobjedu rezultatom 111:105 u petom meču polufinala Zapada, protiv Clippersa.

Tako su Nuggetsi smanjili na 3-2 u seriji i izbjegli eliminaciju.

Nije lako bilo Nuggetsima pošto su morali čitavu utakmicu ganjati zaostatak koji je pred poluvrijeme iznosio i 16 poena. Ipak, Nuggetsi su odigrali sjajnu zadnju dionicu u kojoj su konačno uspjeli stići zaostatak, preokrenuti i na kraju slaviti. Zadnju dionicu je tim iz Denvera dobio rezultatom 38:25.


Nuggetse su do pobjede vodili Jamal Murray i Nikola Jokić. Murray je upisao 26 poena, dok je Jokić uz 22 poena dodao i 14 skokova.

Kawhi Leonard je na drugoj strani ubacio 36 poena.

Postalo je jasno i da Toronto Raptorsi neće odbraniti titulu. Naime, Boston Celticsi su u sedmom meču slavili rezultatom 92:87 elminisali Raptorse i prošli u finale Istoka.

Celticsi će u finalnoj seriji istične konferencije odmjeriti snage sa Miami Heatom.

U majstorici se gledala zanimljiva utakmica, nije se Toronto predavao ni kada se činilo da Celticsi lome meč, ali je ipak ekipa Bostona odigrala odličnu zadnju dionicu i došla do pobjede.

Celticse je do pobjede vodio sjajni Jayson Tatum sa 29 poena i 12 skokova.

Top Komentari

Zulfikar
A sad lagano preko Miamia do finala.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi