Chalon namučio Maccabi,  Panathinaikos jedva sa Olimpijom

Chalon namučio Maccabi, Panathinaikos jedva sa Olimpijom

Midhat Šljivak

Košarkaši Maccabija iz Tel Aviva savladali su večeras uz dosta muke ekipu Chalona rezultatom 78:73 u susretu grupe B Eurolige.

Gosti su odigrali odličnu utakmicu, ali na kraju na njihovu žalost nisu uspjeli stići do pobjede. Prvu dionicu Chalon je dobio 26:24, da bi potom u drugoj dionici serijom od 11:0 došli do 37:26, a na poluvrijeme su otišli sa pet poena prednosti 43:38.

Chalon je prednost držao i tokom treće dionice nakon koje su imali dva razlike 60:58. Ipak, u završnoj četvrtini Maccabi je zaigrao mnogo bolje, te su okrenuli rezultat u svoju korist, te su stigli do pobjede u ovom susretu.

Devin Smith je ubacio 19 poena za Maccabi, David Logan je dodao 17, dok je kod gostiju Brion Rush ubacio 17 poena.



Panathinaikos je savladao Union Olimpiju u grupi A rezultatom 80:72.

Prva dionica pripala je Atinjanima 17:11, ali je Olimpija uzvratila u drugoj 22:18, te su na odmor otišli sa minusom od dva poena 35:33. Treća dionica pripala je u potpunosti Panathinaikosu 27:16,, te se činilo kako je sve gotovo u ovom susretu, no odličnom igrom u posljednjoj četvrtini Olimpija se uspjela doći na minus četiri 74:70, ali na kraju nisu uspjeli doći do iznenađenja, te je Pao slavio pobjedu.

Marcus Banks i Roko Leni Ukić su sa po 14 poena predvodili Pao, dok je kod Olimpije Blažić ubacio 17, a Murič 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.