Legenda šokirana nestvarnim ugovorima: "Majko mila što me nisi malo kasnije rodila"
Foto - Pexells

Sir Charles u nevjerici

Legenda šokirana nestvarnim ugovorima: "Majko mila što me nisi malo kasnije rodila"

M. Šljivak

NBA timovi već su na početku ljeta potrošili nestvarne cifre na ugovore najvećih zvijezda.

Posljednji u nizu ogromnih ugovora potpisao je Bradley Beal kojem će Washington Wizardsi u narednih pet godina isplatiti 251 milion dolara.

Ova cifra, ali i ostale koje su brojne NBA zvijezde dobila u prethodnom periodu, šokirala je legendarnog Charles Barkleya. On je dao komentar na potpis Bradleya Beala.

"Da vam nešto kažem. Volim svoju majku koja je preminula prije nekoliko godina, ali kad god vidim neki od ovih ugovora poželim otići na groblje, iskopati je i reći: 'Zašto me nisu rodila malo kasnije? Samo nekoliko godina kasnije'", rekao je Charles Barkley.

[twitter]https://twitter.com/NBCSWizards/status/1547219368752340992[/twitter]

"Neka Bog blagoslovi ove momke. Ja sam zaradio više od Bila Russella, Kareema, koji su bolji igrači od mene. Bog ih blagoslovio, dobar je posao uzeti ovakve cifre", poručio je Barkley.

Legendarni Sir Charles je tokom košarkaške karijere od ugovora zaradio 'samo' 40 miliona dolara, što je cifra koju velike NBA zvijezde u današnje vrijeme zarade za jednu sezonu.

Mnogo više novca stiglo je od sponzora, a trenutno je Barkley pod ugovorom s TNT-om gdje radi kao analitičar i prima milion i po dolara na godišnjem nivou.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi