Mršavko zaludio svijet košarke: Sa 88 kilograma težine raznosi "divove" oko sebe!

Čudo od igrača

Mršavko zaludio svijet košarke: Sa 88 kilograma težine raznosi "divove" oko sebe!

A. Čaušević

Ako se po jutru poznaje dan buduća zvijezda NBA lige je rođena.

Sa 216 cm visine i 88 kilograma težine Chet Holmgren se smatra novim velikim talentom svjetske košarke nakon što je draftovan kao drugi pik na ovogodišnjem NBA draftu.

Bivši košarkaš Gonzage je postigao 23 poena, imao sedam skokova, četiri asistencija i šest plokata u pobjedi Oklahoma City Thundera nad Utah Jazzom 98:77.

Košarkaš Thundera koji je poprilično mršave građe je 50 kilograma lakši od sovjih rivala Kofija Cockburna (213 cm i 133 kg) te Tacka Falla (229 cm i 141 kg), ali ga to nije spriječilo da odigra fantastičan meč.

Holmgren je iskoristio svoju mobilnost i brzinu da koaže da ima kvalitet igranja na najvećem mogućem nivou.

"Samo sam htio da se takmičim s njima. Nisam htio da ulazim u neku svađu ili lične sukobe ili da nešto nekom dokažem", kazao je Holmbren nakon meča.

Inače, sinoć je za Thunder zaigrala i druga velika nada ove ekipe, 19-godišnji Austrlac Johs Giddey koji se vratio nakon pet mjeseci pauze te je ostvario double-double od 14 poena i 11 asistencija.

Top Komentari

senja
"četiri asistencija i šest plokata" ??? "Holmgren je iskoristio svoju mobilnost i brzinu da koaže da ima kvalitet" Oj ****m ti. Pa dokle više...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi