Chicago potvrdio: Rose ne igra do kraja sezone

Chicago potvrdio: Rose ne igra do kraja sezone

Edmir Škorić

Za Derricka Rosea, sjajnog playmakera Chicago Bullsa, ova sezona je završena.

Rose je u petak navečer u duelu s Portladom potrgao menisk desnog koljena. U ponedjeljak je uspješno operisan u Medicinskom centru Rush University u Chicagu, a sada će jedno duže vrijeme morati proći rehabilitaciju.

Najkorisniji igrač NBA lige iz 2011. godine propustit će ostatak sezone, a podsjećamo da je propustio cijelu prošlu zbog povrede lijevog koljena.

Ne treba niti spominjati koliki je to hendikep za Bullse. Koliko im Rose nedostaje, vidjelo se i već u prvoj utakmici bez njega u kojoj su Clippersi razbili tim iz Chicaga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.