Chris Bosh u velikoj borbi za karijeru

Krvni ugrušci predstavljaju veliki problem

Chris Bosh u velikoj borbi za karijeru

Midhat Šljivak

Košarkaš Miami Heata Chris Bosh suočava se s velikim izazovom.

Sjajni krilni centar ponovo ima problema s krvnim ugrušcima, ovaj put u nožnim mišićima i ponovo bi mogao na dužu pauzu od košarke.

Prošle sezone, Bosh je zbog ugrušaka u plućima propustio posljednjih 30 utakmica sezone, sada se vratilo u mišiću lijeve noge, te će košarkaš Heata biti podvrgnut svim mogućim pregledima.

On će vjerovatno zbog bolesti propustiti ostatak ove sezone, a krvni ugrušci bi  31-godišnjem košarkašu mogli okončati karijeru.

Bosh je dio NBA lige postao 2003. godine. Stigao je u ligu sa Georgija Tech univerziteta, a četvrtim pikom su ga birali Toronto Raptorsi.

Nakon sedam sezona u kanadskom timu, 2010. godine je potpisao za ekipu s Floride, s kojom je osvojio dva prstena.

U karijeri je na prosjeku od preko 19 poena i gotovo devet skokova po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije