Chris Paul trejdovan!

Napustio Oklahomu

Chris Paul trejdovan!

E. Škorić

Chris Paul trejdovan je u Phoenix Sunse, Desestostruki učesnik NBA All-Stara napustio je Oklahomu i zajedno sa Abdelom Naderom prelazi u redove Sunsa.

Oklahoma City Thunder je dobio Kellyja Oubrea, Rickyja Rubija, Ty Jeromea, Jalena Lecquea i pik prve runda Drafta 2022. godine.

Teško je reći ko je bolje prošao, mada je košarkaška javnost u Sjedinjenim Državama mišljenja da je možda ipak bio nepotreban ovaj trejd Sunsima.

Paul će svojim iskustvom nastojati povesti Sunse do borbe za play-off prije svega, uz sjajnog šutera Devina Bookera (24) i 22-godišnjeg centra Deandrea Aytona trebao bi biti prevodnik jedne nove ekipe koja bi mogla biti veoma konkurentna u novoj sezoni.

Tridsetpetogodišnji Paul je Thunder vodio do doigravanja minule sezone i prosječno je ubacivao 17,6 poena uz 6,7 asistencija po utakmici.

Paul je igrao za glavnog trenera Sunsa Montyja Williamsa u New Orleansu (2010.-11.). Prije Oklahome Paul je dvije sezone proveo u Houston Rocketsima, a šest godina u Los Angeles Clippersima.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi