Cibona bolja od Bosne

Memorijal "Mirza Delibašić"

Cibona bolja od Bosne

Zagrebačka Cibona savladala je Bosna ASA BH Telecom rezultatom 80:76 u drugom kolu memorijalnog turnira "Mirza Delibašić". U veoma neizvjesnoj i zanimljivoj utakmici, na kraju je ipak presudilo iskustvo, pa jednim dijelom i sreća gostiju.

Košarkaši Bosna ASA BH Telecoma odlično su odigrali prvo poluvrijeme susreta sa Cibonom. Sjajni playmaker Zlatko Jovanović pokazao je svu svoju kvalitetu tokom prvih dvadeset minuta. Pojačanje Bosne stiglo uoči sezone iz tuzlanske Sloboda Dite prvu utakmicu protiv Fenerbahcea odigrao je u određenom grču, ali je protiv Zagrepčana pokazao svu svoju kvalitetu.

Domaći su vodili dobar dio druge dionice, a nekoliko poteza koji su izmamili aplauze publike napravio je i centar Emir Zimić. Suad Šehović također je prikazao odličnu partiju, te još jednom potvrdio da je bez ikakve sumnje s punim pravom kapiten ekipe. Treneru Cibone Velimiru Perasoviću treća lična greška ponajboljeg košarkaša Marina Rozića, koju je zaradio sredinom druge četvrtine, prilično je otežala rotaciju igrača. Bosna je na poluvrijeme otišla sa prednošću od 45:42.

Bosna je odlično odigrala i treću dionicu susreta, te dobrim dijelom i vodila. Cibona je uspjela vratiti prednost u 34. minuti, kada su Zagrepčani poveli sa 69:65, a onda povisili prednost na 71:65. Studenti su u tim trenucima susreta izgledali prilično bezidejno u napadu, a trener Vukoičić zatražio je minutu odmora. Nakon minute odmora, Studenti se vraćaju poenima Bože Đurasovića, te utakmicu u njenih posljednjim pet minuta dovode u egal.

Poenima Bajića tri minute prije kraja, Bosna dolazi Bosna dolazi u prednost od 75:73, a Velimir Perasović na drugoj strani zove minutu odmora, ne bi li pokušao zaustaviti sjajnu seriju Studenata.

U nastavku, Cibona ponovo vraća prednost, a domaći ne uspijevaju smanjiti, nakon što Ivan Ivanović ne pogađa sa slobodnih bacanja, te zagrebačka ekipa na kraju slavi pobjedu rezultatom 80:76.

Bosna ASA BHT - Cibona 76:80
(23:17, 22:25, 16:16, 15:22)
SARAJEVO - Olimpijska dvorana Zetra. Gledalaca: 1500. Sudije: Bijedič, Duškaj, Bilić

BOSNA ASA BHT: Ivanović 13, Šehović 25, Jovanović 3, Češković 5, Vučurović 5, Zimić 2, Čamdžić, Smajlagić, Bajić 15, Hajrić 2, Pašalić 2, Đurasović 4. Trener Vlada Vukoičić.
CIBONA: Vrbanc, Princ 2, Rozić 13, Gordon 15, Bogdanović 16, Troha, Graves 12, Bagarić 4, Andrić 11, Radošević, Zubčić 5, Vukšić 2. Trener: Velimir Perasović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.