Cibona će igrati Euroligu

Cibosi će igrati Euroligu

Cibona će igrati Euroligu

Edmir Škorić

Predsjednik Cibone Ivica Lovrić izjavio je kako će zagrebački klub sljedeće godine igrati Euroligu.

Cibona ima ozbiljne finansijske probleme, no i pored toga osvojila je Final Four ABA lige u Beogradu pobijedivši Zvezdu u polufinalu, odnosno Cedevitu u finalu.

"Naravno da ćemo igrati Euroligu", izjavio je Lovrić, koji je optimističan iako veliki dugovi mogu Cibosima zatvoriti vrata Eurolige.

Ciboni su blokirani transferi od strane FIBA zbog dugovanja prema bivšim igračima Tomasu, Markoti, Vrbancu i Giričeku. Ta dugovanja iznose oko milion eura. 

"Ljudi ne žele Cibonu koja ne pobjeđuje, a mi moramo da pronađemo najjeftiniji način. Ako ne pobjeđujemo i ne osvajamo trofeje, vodimo Cibonu u nestanak. Klupski prioritet je rješavanje blokade i to je veći problem nego pronalazak novca za tim“, rekao je Lovrić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije