Cibona doživjela novi poraz

Teletović dobar u porazu Caje

Cibona doživjela novi poraz

U sedam utakmica petog kola Eurolige bilo je dosta zanimljivih rezultata. Partizan i Olimpija su upisali pobjede, dok je Cibona ponovo doživjela visok poraz na gostovanju u Litvaniji.

Cibona je doživjela novi poraz u Euroligi. Na gostovanju kod Lietuvos Rytasa Cibosi su poraženi sa visokih 90:62. Khalid El-Amin je sa 19 poena predvodio Rytas do pobjede, Kenan Bajramović je na parketu proveo samo nešto više od tri minute i završio je sa tri asistencije. Kod Cibone je prvo ime bio Bojan Bogdanović sa 19 poena.

Partizan je u dramatičnoj završnici meča savladao Caju Laboral rezultatom 74:71. James Gist je sa 14 poena i 11 skokova bio prvo ime Partizana, Nathan Jawai je dodao 13, a Dušan Kecman 12 poena. Stanko Barać je sa 17 poena bio prvo ime Caje, a Mirza Teletović je dodao 11.

Olimpija je i protiv Valencije nastavila sa sjajnim partijama u Euroligi (72:68). U pobjedi Olimpije prvo ime bio je Kevinn Pinkney sa 14 poena, Goran Jagodnik je dodao 12, a Nando De Colo je kod Olimpije ubacio 16 poena.

Charleroi je neočekivano bio bolji od Real Madrida rezultatom 67:49. Brian Greene je sa 14 poena bio najefikasniji kod pobjedničkog sastava, dok je Felipe Reyes sa 12 poena i 8 skokova bio jedini dvocifren kod Reala.

Cholet je savladao Fenerbahče sa 82:78. Sammy Mejia je sa 29 poena bio prvo ime Choleta, a Roko Ukić i Tarrence Kinsey su kod Fenera postigli po 15 poena. Emir Preldžić je upisao 12 poena i 3 skoka.

Nihad Đedović je u domaćem porazu Virtusa od Olympiakosa 71:86 upisao pet poena. Kod gostiju je prvo ime bio Ioannis Bourousis sa 16 poena i 10 skokova, a Miloš Teodosić je dodao 15 poena i 7 asistencija.

U derbiju kola Montepaschi je u Sieni bio bolji od Barcelone rezultatom 76:67. Lester McCalebb je sa 21 poenom bio najbolji kod Montepaschija, a Erazem Lorbek i Pete Mickeal su kod Barcelone postigli po 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.