Cibona ispustila pobjedu u Kragujevcu

Radnički slavio

Cibona ispustila pobjedu u Kragujevcu

Midhat Šljivak

Posljednji susret 14. kola ABA lige odigrali su u Kragujevcu Radnički i Cibona, a na kraju je domaći tim slavio pobjedu nakon preokreta 78:71.

Oslabljena Cibona je igrala jako dobro 30 minuta utakmice, ali su u završnici potpuno pali, te su izgubili utakmicu.

Nakon prvih 10 minuta igre tim iz Zagreba je imao sedam poena prednosti 21:14, da bi Radnički do poluvremena smanjio na minus pet 37:32. 

Ista prednost je bila i nakon 30 minuta igre 58:53, ali je u posljednjoj četvrtini Cibona potpuno pala. Iskoristio je to Radnički, te je okrenuo utakmicu u svoju korist. Preokrenuli su rezultat, te su na kraju došli do pobjede.

Marko Marinović je s 20 poena predvodio Radnički, dok je kod Cibone Marko Jagodić-Kuridža ubacio 22 poena, a imao je i 11 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.