Cibona konačno slavila
Marko Tomas je predvodio Cibose do prve pobjede

Odlična igra Teletovića i Bavčića

Cibona konačno slavila

U prve tri utakmice četvrtog kola Eurolige nije bilo iznenađenja. Caja Laboral i CSKA Moskva su upisali očekivane pobjede, dok je Cibona u Zagrebu slavila prvu ovosezonsku pobjedu.

Naši igrači su odigrali odlične utakmice. Mirza Teletović, Edin Bavčić i Mirza Begić su bili među najboljim igračima svojih klubova, dok se Vedran Princ nije upisao u strijelce, ali je imao razloga za slavlje jer je njegova Cibona konačno slavila.

Mirza Teletović je odigrao još jednu odličnu utakmicu i slavio novu pobjedu sa svojom Cajom Laboral. Caja je slavila na vrućem gostovanju kod Maroussija rezultatom 103:86. Mirza je na parketu proveo nešto manje od 28 minuta, a postigao je 16 poena (1/2 za dva, 4/6 za tri i 2/2 za jedan poen), imao je 3 skoka i 2 asistencije.

U redovima Caje Fernando San Emeterio je postigao također 16 poena, dok je Carl English bio najefikasniji sa 17 poena. Lior Eliyahu je postigao 12, a Pau Ribas 10 poena. Kod Maroussija najbolji su bili Kostas Kaimakoglu sa 23, dok su Jared Homan i Jamon Lucas postigli po 14.

CSKA je slavila drugu pobjedu ove sezone u Euroligi protiv Union Olimpije rezultatom 79:69, ali igra moskovskog kluba ponovo nije mogla zadovoljiti navijače najvećeg ruskog kluba. Igrači CSKA su utakmicu rješili u prvoj četvrtini koju su dobili sa 30:15, dok su ostala tri perioda igre protekla u potpuno ravnopravnoj borbi oba tima. Olimpija je odigrala vrlo dobro, osim već spomenutog prvog perioda igre.

Najbolji u redovima CSKA bio je Trajan Langdon sa 19, Ramunas Šiškauskas je dodao 18 poena, a Ponkrashov i Khryapa po 10. Victor Khryapa je bio odličan i u ostalim segmentima igre, dodao je po 8 asistencija i skokova. U redovima Olimpije najbolji je bio Matt Walsh sa 21 poenom, Sašo Ožbolt je dodao 13, a naš Edin Bavčić 11 poena i 4 skoka.

Cibona je slavila prvu euroligašku pobjedu ove sezone. Cibosi su u Draženovom domu bili bolji od Zalgirisa rezultatom 64:52. Utakmica je bila ravnopravna u prve tri četvrtine. Cibona je u posljednjih deset minuta utakmice ušla sa prednošću od samo tri poena, ali su igrači Velimira Perasovića u posljednjih deset minuta sjajnom igrom dobili utakmicu. Litvanci su u posljednjoj četvrtini postigli samo 8 poena i izgubili taj period igre sa 17:8, što je bilo dovoljno za pobjedu Cibone od 64:52.

Najbolji u redovima Cibone bili su Marko Tomas sa 14, Vedran Vukušić sa 11, Lukša Andrić i Marin Rozić su postigli po 10. Vedran Princ za šest minuta igre nije postigao ni jedan poen. Jamont Gordon je postigao 8, dok je drugi Amerikanac u redovima Cibone Antonio Graves ubacio samo 4 poena i ponovo navukao sumnju u svoje kvalitete. Kod Zalgirisa je ponovo najbolji bio Mirza Begić sa 14 poena, dok su Watson i Pocius dali po 9 poena.

Rezultati:

Maroussi – Caja Laboral 86:103
CSKA Moskva – Union Olimpija 79:69
Cibona – Zalgiris 64:52

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.