Cibona nikad gora

Cibona nikad gora

Cibona je ovogodišnji nastup u Euroligi završila sa deset poraza, što je uz London Towerse i portugalski Ovarense svrstava među jedine ekipe koju su sezonu završile bez ijedne pobjede u historiji Eurolige.

Cibona je izgubila svih deset utakmica s prosječnom razlikom od 19.3 poena po utakmici, ali za trenera kluba Zdravka Radulovića to ne predstavlja nikakav problem. Čak šta više, on se nada da su igrači iz ovih poraza izašli bogatiji.

"Nadam se da su igrači naučili dosta toga, da su napredovali te da će Cibona i reprezentacija iz ovog njihovog iskustva imati velike koristi. A sam omjer 0-10 nek ide u moju trenersku biografiju. Ne stidim se toga", kaže Zdravko Radulović.

Pored deset euroligaških poraza Cibona je dodala i sedam u NLB ligi. Od ukupno 22 utakmice ove sezone Cibona je slavila u samo njih pet. U naredna dva kola u NLB ligi Cibona dočekuje Partizan i Hemofarm i u slučaju neuspjeha, nova Uprava kluba vjerovatno neće imati strpljenja za Radulovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.