Cibona odnijela pobjedu sa Pecare

NLB liga 14. kolo

Cibona odnijela pobjedu sa Pecare

U okviru 14. kola regionalne košarkaške NLB lige, zagrebačka Cibona zabilježila je pobjedu nad Širokim rezultatom 72:83.

Domaći su odlično krenuli u susret i u prvoj četvrtini držali igru pod svojom kontrlom. Posebno je bio impresivan veteran i ikona kluba sa Pecare Šime Špralja, koji je u uvodu meča ubacio šest od prvih osam poena ekipe Širokog.

Izabranici trenera Hrvoja Vlašića u svim su segmetnima igre nadigrali zagrebačkog euroligaša, pa se na odmor nakon prve četvrtine otišlo sa prednošću Širokobriježana od 21:12.

U drugoj četvrtini Cibona je uzvratila istom mjerom. Ako je Špralja bio junak Širokog u prvoj dionici, onda je to za Cibonu u nastavku, bez ikakve sumnje, bio Luka Bogdanović, koji je sa nekoliko vezanih poena krajem druge dionice bio pokretačka snaga preokreta Cibosa. Zagrepčani su uspjeli preokrenuti minus iz prve četvrtine, pa se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 34:33 za gostujući sastav.

Prvi dio treće četvrtine dao je naslutiti katastrofu Širokog. Cibona je sjajnom i agresivnom igrom u odbrani potpuno zaustavila sve napade domaćih, a šutevima iza linije 6,25 otišla i na plus 15 poena prednosti. Činilo se kako je Široki na koljenima, ali se prvak Bosne i Hercegovine, predvođen ovog puta Sinišom Štembergerom, serijom od 14:0 uspio vratiti u igru.

Ipak, u nastavku je Cibona, uz malo pomoć sudijske trojke, uspjela otići na solidiniju prednost i mirno privesti susret kraju. Štemberger je sa 19 poena bio prvo ime u dresu Širokog, dok je centarski par Špralja - Grgat ubacio po 13 koševa. U redovima pobjednika, najefikasniji je bio Marko Tomas sa 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.