Cibona ostala bez Eurolige

Nakon dvadeset godina

Cibona ostala bez Eurolige

Midhat Šljivak

Nakon punih 20 godina košarkaški klub Cibona neće igrati grupnu fazu Eurolige.

Cibosi su danas u Vilniusu poraženi u polufinalnom susretu za plasman u grupnu fazu najelitnijeg košarkaškog takmičenja Evrope od domaćeg Lietuvos Rytasa rezultatom 88:71.

Nakon prvih deset minuta igre domaći tim je imao prednost od sedam poena 24:17, no košarkaši Cibone odigravaju odličnu drugu dionicu susreta koju dobijaju 25:17, te na odmor odlaze sa poenom prednosti 42:41. Ipak, u nastavku susreta ekipa Lietuvosa dominira u svim segmentima igre.

Treći period izabranici Aleksandra Džikića ubjedljivo dobijaju 28:17, te u završnih deset minuta ulaze sa prednošću od deset poena 69:59. U zadnjem periodu Cibona nije imala snage za preokret. Rytas je i ovaj period dobio 19:13, za konačnu pobjedu i plasman u finale, gdje ih očekuje pobjednik drugog polufinalnog duela u kome se sastaju Asvel i Galatasray.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bilu su Renaldas Seibutis i Mindaugas Katelynas sa po 13 poena, dok je kod Cibone Demonte Harper ubacio 14, a Goran Suton 13 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.