Cibona otpustila Marshalla
Koštao ga šakački obračun

Cibona otpustila Marshalla

Adnan Beganović

Rukovodstvo zagrebačke Cibone raskinulo je ugovor sa američkim košarkašom Marshallom, a uspostavljen je kontakt sa nekadašnjim hrvatskim reprezentativcem Brunom Šundovom.

Sportski direktor Cibone, Mihovil Nakić, za hrvatske medije potvrdio je informacije o raskidu ugovora sa Marshallom i naveo da Marshall ne odlazi iz Cibone zbog loših igara nego samo radi kazne koju je dobio od rukovodstva NLB lige. Nakić je naveo da Marshall nema pravo nastupa u NLB ligi do 27. februara 2009. godine, a da je Ciboni NLB liga najvažnije takmičenje zbog bodova koje dobijaju koji su veoma bitni za potpis novog ugovora sa Euroligom.

Nakić je još i potvrdio da je Anderson popisao ugovor i da zbog tog potpisa Marshall je morao napustiti klub jer Cibona nije u stanju plaćati oba košarkaša. Od strane sportskog direktora je potvrđena i informacija o kontaktima "vukova" sa Brunom Šundovom koji je napustio ASK Rigu zbog neredovitog plaćanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.