Cibona potpisala Andersona
Anderson zamjena za suspendovanog Marshalla

Cibona potpisala Andersona

Adnan Beganović

Alan Anderson, 26-godišnji Amerikanac, bivši košarkaš ruskog Triumpha novi je član Cibone.

Suspenzija Marshalla i problemi sa povredama Trohe i Longina natjerali su rukovodstvo Cibone da "pročešlja" tržište i pokuša dovesti pojačanje u vanjskoj liniji.

Rješenje je pronađeno u Alanu Andersonu, košarkašu koji je nedavno napustio ruski Triumph zbog kašnjenja plate. Anderson je u Triumphu imao ugovor od 800. 000 eura, a koliko je dogovorio sa "vukovima" ostala je poslovna tajna.

Anderson će se pridružiti Ciboni 2. januara 2009 godine, samo dva dana prije duela sa Zadrom, a da li će debitovati u Višnjiku ostaje nam da vidimo.

Prije Cibone, Anderson je natupao za Triumph, Virtus Bolognu, a odigrao je i dvije sezone (53 utakmice) u NBA ligi za Charlotte Bobcatse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.