Cibona u Draženovom domu bolja od Zadra

Cibona u Draženovom domu bolja od Zadra

Midhat Šljivak

Košarkaši Cibone savladali su u Draženovom domu ekipu Zadra nakon produžetka rezultatom 90:81.



Veoma zanimljivu utakmicu obilježio je sjajan povratak Zadrana u posljednjoj dionici iako su kompletnu utakmicu bili u razultatskom zaostatku.

Nakon prvih deset minuta Cibosi su imali dva poena prednosti 22:20, da bi odličnom igrom u defanzivi u drugoj četvrtini Cibona na poluvremenu stekla osam poena prednosti 39:31.

Cibona je i u trećoj dionici igrala mnogo bolje od svojih protivnika. Dobili su ovaj period 20:15, pa su u završnih deset minuta ušli sa 13 poena prednosti 59:46.

Ipak, Zadrani sjajno igraju u posljednjoj četvrtini. Uspjeli su doći u rezultatski egal, da bi u posljednjim sekundama trojkom batura izjednačili na 71:71, te se ušlo u dodatnih pet minuta igre.

U dodatnih pet minuta Cibona bez problema prelama utakmicu, te dolazi do nove pobjede u ABA ligi, do koje je predvodio DJ Strewberry sa 17 poena. Sa druge strane Travis je ubacio 21 poena za Zadar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.