Cibona zaledila Khimki

Euroliga

Cibona zaledila Khimki

Košarkaši zagrebačke Cibone deklasirali su večeras u Domu Dražena Petrovića ruski Khimki rezultatom 82:63, te tako sačuvali nadu za plasmanom u četvrtfinale.

Cibona je diktirala tempo svih 40 minuta susreta, a gosti iz Rusije uspjeli su samo sredinom druge četvrtine izjednačiti (25:25), a sve ostalo proteklo je u znaku zagrebačkih Vukova.

Jamont "The Flesh" Gordon predvodio je Cibose do pobjede sa 23 poena, dok je veoma dobar bio i Bogdanović, koji je ubacio samo poen manje.

Zagrebačka će ekipa u narednom kolu gostovati kod Caje Laboral našeg Mirze Teletovića i tamo im je potrebna pobjeda sa više od 18 poena prednosti za plasman u četvrtinu finala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.